Jak zabavit děti v autě, přírodě, na oslavě, doma nebo venku

8 tipů jak zabavit dítě

Jak zabavit děti venku

Pobyt na čerstvém vzduchu je zdravý prospěšné nejen pro děti. Čerstvý vzduch krásně pročistí plíce a pomáhá k lepšímu spánku. Navíc čas strávený v přírodě pomáhá uvolňovat stres a napětí. Děti jsou velice všímavé a hravé, proto potřebují získávat nové zkušenosti formou hraní. Společně si ukážeme tipy, jak zabavit děti venku.

Jak zabavit děti v přírodě

Teplá roční období jsou nejlepším pomocníkem jak děti unavit. Ve městech můžete počítat auta jedné barvy, když procházíte sidlištěm nebo poslouchat a počítat kolikrát ptáček zazpívá. Formou hraní můžete děti naučit poznávat stromy nebo třeba květiny. Děti které umí počítat vám mohou donést i určitý počet šišek ze stromů nebo listí. Jestli máte v okolí les nebo pole, můžete pomoct dětem se stavbou úkrytu pro zvířátka, vše co k tomu potřebujete najdete ve vašem okolí od větviček přes listy až po kořeny stromů, což poslouží jako dobrá základna pro stavbu domečku. Fantazii se meze nekladou. Dále můžete sledovat lítající ptáčky po obloze nebo zkusit podobné pohyby jako mají různé druhy zvířátek jako třeba skákat jak klokan apod.

Tipy jak zabavit roční i větší dítě v přírodě a venku

Pokud vám došli nápady, děti ocení i stavění hradů a báboviček na pískovišti nebo na procházce jít nakrmit kačeny nebo holuby (POZOR! Pečivo je pro vodní ptactvo škodlivé, ve zverimexu vám nabídnou krmivo přímo určené pro ptactvo za pár korun). Děti které rády kreslí, mohou křídou ozdobit chodníky malůvkami nebo skákacím panákem.

Jestli máte v okolí rybník, můžete zkusit házet s dětmi kamínkami žabičky nebo udělat soutěž, kdo udělá více žabiček ten vyhrává.

Na podzim, když se příroda chystá k zimnímu spánku posbírejte kaštany, určitě je ocení jako krmení v zoo nebo chovné stanici s lesními zvířaty, popřípadě si jich pár schovejte domů a s dětmi vyrobte kaštanová zvířátka, na internetu najdete spousty inspirací a babičky budou rády za malé překvapení.

Jak zabavit děti v zimě

Zima bývá náročná jak pro rodiče tak i děti. Slunce brzo zapadá a ráno bývá dlouho tma. Pokud se vám nechce jít ven, zabavte děti například pomocí deskových her. Vybírejte je podle věku dítěte. Malé děti určitě budou zkoušet vás obalamutit a vyhrát za každou cenu, buďte ve střehu a při podvádění je na to upozorněte.

Při napadnutí sněhu se (nejen) děti zabaví stavěním sněhuláků. Můžete zkusit postavit celou vaši rodinku. Dupání po zamrzlých kalužích se dětem bude líbit, u starších děti vyzkoušejte bruslení na ledě, vhodné už pro 3 leté dítě. Bezpečnější jsou zimní stadiony ve městech, kde se nemají kam propadnout. Sportovnější děti ocení lekce lyžování nebo učení na snowboardu. Vhodná varianta je i bobování nebo sáňkování z menšího kopce. Pamatujete když jste jako děti dělali do sněhu andělíčky? Ukažte vašemu dítku jak na to, společně si užijete spoustu zábavy.

Tipy jak zabavit děti v zimě na zahradě a přírodě

Pokud nedáváme přednost sportu, můžete opět vytvořit domeček pro ptáčky, v pokrývce sněhu špatně hledají potravu, proto ocení lidskou pomoc. Vhodné jsou domečky se střechou, aby na zrní nesněžilo a tím jídlo nenavlhlo. Úkryt můžete umístit na zahrádku, balkón, strom nebo keř poblíž domova. Každý den sledujte, jak zrní ubývá a děti jistě potěší, že takhle ptáčkům pomáhají. Vytvoříte tím u dětech lásku k přírodě a zvířatům.

Jak zabavit děti doma

Pokud hledáte odpověď jak zabavit roční dítě nebo jak zabavit dvouleté dítě doma, tak vám dáme tipy na univerzální zábavu pro téměř všechny děti. Můžete si s nimi pozorovat dění za oknem, zahrát si s nimi nějaké společenské hry pro nejmenší, pěstování bylinek, hra na schovávanou, hra s modelovací hmotou, poznávání nových předmětů a postupné učení nebo kreslení a malování. Pokud se opravdu nudíte, tak zkuste spolu připravit svačiny. Přečtěte si náš článek: 4 tipy na zdravé a rychlé svačiny do školy pro děti.

Tipy jak zabavit roční i dvouleté děti doma

Jak zabavit děti v letadle

Zabalte do kufru jeho oblíbenou deku nebo plyšovou hračku. Zkuste vzít také jeho oblíbené sušenky nebo cukrovinky a v žádném případě nezapomeňte na interaktivní hračky díky kterým se dítě jistě zabaví.

Tipy jak zabavit roční a dvouleté děti v letadle a na cestách


Dárky pro děti

 

Jak zabavit děti v autě

Dítě v autě zabavíte podobně jako v letadle. Nezapomeňte zabalit na cestu nějaké sušenky nebo oblíbené cukrovinky vašeho dítěte. V případě, že se dítě bude opravdu nudit, tak mu můžete zabalit i nějaké interaktivní hračky a pokud si už opravdu nebudete vědět rady jak zabavit dítě v autě, tak mu zkuste půjčit svůj mobilní telefon nebo tablet pro písničky či pohádky.

Tipy jak zabavit roční, dvouleté i větší dítě v aute na cestě do zahraničí

Jak zabavit děti na oslavě a návštěvě

Děti na oslavě nebo návštěvě můžete zabavit společenskou hrou, modelovací hmotou. Nebo si také můžete s dítětem kreslit i hrát si s výtvarnými a kreativními sadami. Pokud chcete být opravdu kreativní, tak zkuste vymyslet opičí dráhu, která zabaví vaše děti na dlouhé chvíle.

Jak zabavit dítě na oslavě nebo návštěvě u známých či rodiny

Hra Geocaching

Znáte hru hledání kešek? Do malých schránek se schová deníček, kde se při nalezení podepíšete a různé malé předměty a ty pomocí nápovědy hledáte. Při hře je potřeba mobil a souřadnice, kešky se rozdělují podle obtížnosti hledání 1 – nejlehčí (různě schované např. v kořenech nebo dutině stromů), 5 – nejobtížnější, nejčastěji bez různého vybavení kešku nenajdete (horolezecké vybavení, potápěčská kombinéza atd.) Hru ocení jak děti tak i dospělý, můžete děti pomocí nápověd navádět a nechat je kešku hledat. Hra má svá pravidla, proto doporučujeme si je projít než se vydáte na lov.

Geocaching je skvělý způsob jak zabavit dítě v přírodě

Ať už zvolíte jakoukoliv zábavu, děti budou rády za všechen strávený čas s vámi.

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

11111