Jak vybrat nejlepší skateboard: Co musíme zvážit před koupí

Jak vybrat nejlepší skateboard

Skateboarding je vzrušující a oblíbený sport, který oslovuje lidi všech věkových kategorií. Pokud se chystáte začít skateovat nebo upgradovat svůj skateboard, je důležité vědět, jaký skateboard vybrat. V tomto článku se podíváme na důležité faktory, které je třeba zvážit při výběru skateboardu, aby byl váš zážitek na skateboardu co nejlepší.

1. Typ skateboardu:

Skateboardy existují v různých typech, z nichž každý je určen pro specifický styl jízdy. Zde jsou některé z hlavních typů skateboardů:

  • Street skateboard: Ideální pro jízdu na ulici, provádění triků a skoků.
  • Cruiser skateboard: Větší a pohodlnější než street skateboardy, ideální pro dojíždění.
  • Longboard: Určen pro rychlou a plynulou jízdu, perfektní pro dlouhé výlety.
  • Old School skateboard: Vintage styl skateboardu s retro designem.

Rozhodněte se, jaký styl jízdy plánujete, a vyberte skateboard odpovídající tomu.

2. Velikost skateboardu:

Velikost skateboardu hraje klíčovou roli při stabilitě a pohodlí během jízdy. Vyberte skateboard, který je vhodný pro vaši postavu a styl jízdy. Standardní rozměr decku pro většinu je kolem 7,5 až 8,5 palce. Menší decky jsou vhodnější pro triky, zatímco větší decky jsou stabilnější pro dojíždění.

3. Kolečka a ložiska:

Kolečka a ložiska mají vliv na rychlost a výkon skateboardu. Tvrdost koleček se měří na stupnici Durometer, kde vyšší číslo znamená tvrdší kolečka. Tvrdší kolečka jsou lepší pro triky, zatímco měkčí kolečka jsou vhodnější pro pohodlnou jízdu po nerovných površích.

Ložiska určují, jak snadno se kolečka točí. Ložiska s hodnocením ABEC-5 a vyšším jsou obvykle vhodná pro skateboardy.

4. Trucks (podvozky):

Podvozky jsou částmi skateboardu, které drží kolečka a deck dohromady. Šířka podvozků by měla odpovídat šířce vašeho decku. Příliš široké nebo úzké podvozky mohou ovlivnit stabilitu skateboardu.

5. Materiál a značka:

Skateboardy jsou k dispozici v různých cenových kategoriích a kvalitě. Investice do kvalitního skateboardu může být dlouhodobě výhodná, protože takový skateboard bude odolnější a poskytne lepší jízdní vlastnosti. Mějte na paměti, že osvědčené značky obvykle nabízejí lepší kvalitu.

6. Bezpečnostní vybavení:

Nikdy nezapomínejte na bezpečnostní vybavení, jako jsou helma, chrániče loktů a kolen, a rukavice. Skateboarding může být náročný na tělo, a ochranné vybavení vám pomůže předejít zraněním.

Pamatujte, že výběr skateboardu závisí na vašich individuálních preferencích a cílech. Nejlepší způsob, jak najít ten správný skateboard, je vyzkoušet různé možnosti a najít ten, který vám nejlépe vyhovuje. Ať už jste začátečník nebo zkušený jezdec, mějte na paměti bezpečnost a bavte se při jízdě na skateboardu!

JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT SKEJTA? A JAK HO POSKLÁDAT

Správné vybavení na skateboard. Návod, jak ho poskládat a jak vybrat skateboard

Nakupujte s láskou pro děti

 

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

 Pokud vás zajímají další témata, tak neváhejte navštívit jednu z našich oblíbených kategorií čtenářů:

 

11111