Jak vybrat robotický vysavač pro různé typy podlah

BILE ZBOZI2


Jak vybrat robotický vysavač pro různé typy podlah

Uvažujete nad koupí robotického vysavače a chcete poradit jak vybrat robotický vysavač případně chcete vědět jaký je nejlepší robotický vysavač s mopem? Robotické vysavače jsou skvělým pomocníkem v domácnosti, usnadní vám úklid a ušetří spoustu času. Stačí je správně nastavit a o úklid se postarají samy a to vůbec nemusíte být doma, pomocí mobilního telefonu vyšlete rozkaz a malý pomocník vysaje celý byt za vás. Některé kromě vysávání dokáží i vytřít celou domácnost. Pokud máte domácí zvířátka, tak je oblíbený i robotický vysavač na psí chlupy nebo třeba robotický vysavač s laserovou navigací, robotický vysavač s mopem, robotický vysavač s vytíráním, robotický vysavač na koberce. Stále nevíte jak vybrat robotický vysavač? Tak pojďme dále.

S výběrem vám pomůžeme!

 

Jak vybrat robotický vysavač podle typu podlahy

Pokud máte doma koberec, vybírejte robotický vysavač na koberce s hlavním štětinovým kartáčem, hůře se čistí, ale za to zachytí zvířecí chlupy i dlouhé vlasy. Roboticky vysavač na koberce zvládá i nerovné povrchy a zvládne vyčistit různé nečistoty.

Víte jaký je nejlepší robotický vysavač s mopem nebo-li robotický vysavač s vytíráním? Robotický vysavač s mopem a hlavním gumovým kartáčem za vás nejen vysaje, ale i podlahu vytře. Poradí si s plovoucí podlahou, linem i kachličkami. Suchý mop vysává pomocí textílie, která se dá sundat a vyprat. Mokrý mop naopak obsahuje nádobku s vodou a tím je vytírání efektivnější. Uskladnění vám nezabere skoro žádné místo, navíc se nemusíte obávat pádu ze schodů – vysavače mají čidla proti pádu.

Na trhu jsou i robotické vysavače, která neobsahují nádobku na vodu, zde textílii namočíte do vody a nasadíte zpět, tady ale hrozí, že až utěrka uschne, tak vysavač bude „vytírat“ na sucho. Nicméně robotický vysavač s mopem je nesmírně oblíbené a je jen na vás jestli si vyberete právě robotický vysavač s mopem nebo robotický vysavač na koberce. 

 

Dobíjení a doba provozu

Při výběru dbejte i na velikost plochy, kterou bude vysavač uklízet. Robotické vysavače s GPS navigací podle průzkumu zmapují celou místnost, kterou následně uklidí. Zatímco vysavač bez navigace uklídí přibližně 75% místnosti, protože se orientuje podle nárazových senzorů a algoritmu tzn. Po nárazu se odrazí pryč, tím pádem může určitou plochu vynechat.

Podíváme se i na typy baterií. Zatímco typy Ni-Mh jsou starší modely, nachází se u levnějších modelů a výkonnost klesá častým nabíjením baterie Li-ion jsou modernější, mají delší životnost a časté nabíjení jim nevadí. Čím větší plochu budete chtít vysát, tím větší kapacita by měla baterie mít, aby vysavač vydržel vysát či vytřít celou mísnost na jedenkrát.

Provozní doba nejčastěji vydrží až 180 minut, poté se musí vysavač znovu dobít. Dobíjení trvá v průměru 5 hodin, opět záleží na konkrétním typu a modelu.

Sací tlak neboli sací výkon se může pohybovat kolem 8 W až 43 W. U dražších modelů lze výkon nastavit, zde je ale nevýhoda čím vyšší výkon – tím nižší výdrž baterie.

Záleží i na příkonu? Nezaleží, příkon ukazuje pouze to, kolik energie vysavač spotřebuje.

Robotické vysavače jsou daleko tišší než obyčejné vysavače (55-65 dB) a to díky tomu, že nemají sací hadici, tím pádem nepotřebují silný sací výkon.

 

oddelovac pro clanky

DOPORUČENÝ ČLÁNEK

CO VŠE JE POTŘEBA PŘIPRAVIT A ZAŘÍDIT NA SVATBU

 

oddelovac pro clanky

Ovládání robotického vysavače

Robotické vysavače se dají ovládat i na dálku pomocí aplikace na mobilu. Stačí nastavit program na čištění nebo zvolit libovolný čas, kdy má vysavač začít uklízet, díky tomu se domů vrátíte do čistoty a vy máte víc času na odpočinek. Dražší robotický vysavač sám pozná, kdy je vybitý a s dostatkem času vyhledá dokovací stanici na které si zároveň i dobije baterii a vyprázdní obsah prachu, pokud je plný. Jak si robot odpočine, opět vyjede a pokračuje v úklidu. Velkou výhodou je, že si vysavač pamatuje místo, kde před vybitím přestal a naváže na předchozí úklid. Vysavače obsahují infračervené a ultrazvukové senzory, ty předchází pádu ze schodů nebo silnému nárazu do zdi. Na určitých modelech lze nastavit virtuální zeď, což znamená že vymezíte prostor kterou vysavač nepřekročí a neuklídí. Robotické vysavače obsahují funkci proti zamotání do kabelů, pokud tak učiní, uvolní se a odjedou pryč.

Stále uvažujete nad tím, jak vybrat robotický vysavač

Třeba vás přesvědčí to, že robotický vysavač má UV lampu, což pomáhá zahubit většinu bakterií v domácnosti. Díky robotickému vysavači budete mít více času na sebe i na rodinu. Věříme, že jsme vám tímto článkem dopomohli k tomu jak vybrat robotický vysavač.

 

button CHCI NAKUPOVAT-depositphotos-bgremover (1)


11111