Jak vybrat nejlepší hrací deku pro vaše miminko

DETSKE ZBOZI_2


Jak vybrat nejlepší hrací deku pro vaše miminko

Hrací podložky pomáhají vašemu miminku rozvíjet motorické dovednosti, zvědavost, hmat a spoustu dalších potřebných vlastností. Jakmile miminko zesílí a zvykne si na okolní svět, začne vše objevovat a na to jsou hrací podložky pro miminka skvělým pomocníkem i pro rodiče. 

hrací podložka pro miminka | autor: pixabay.com

Vhodný materiál pro hrací podložku a hrací deku

Nejvhodnější materiál by měl být příjemný na dotek a bezpečný pro vaše dítě. Nejlepší je bavlna, která se dá prát v pračce nebo sušičce, nevýhoda je že se mačká, proto je potřeba podložku po vyprání vyžehlit. Vhodný materiál dětské podložky je také polyester, který sice není přírodní ale má podobné vlastnosti jako bavlna a po vyprání se nezmačká.

Hrací deka s hrazdou

Nejlepší dětská hrací deka je taková, která vaše dítě zabaví na co nejdelší čas a je zároveň bezpečná. Pro náročné rodiče máme v nabídce hrací deku ve tvaru medvídka, ze které se vám i starší miminko neodkutálí pryč. Horní strana je tvořena příjemně měkkým materiálem s jemnými výstupky, druhá strana je z bavlny. Hrací podložka pro miminko s hrazdičkou obsahuje šustící a pohyblivé části, které určitě miminko zaujmou. Tlapky medvídka jsou pohyblivé a obsahují hrací části. Hrací deka pro miminko je lehce přenosná, proto je vhodná jak na doma tak i do přírody.

hrací deka s hrazdou | autor: pixabay.com

oddelovac pro clanky

DOPORUČENÝ ČLÁNEK

CO VŠE JE POTŘEBA PŘIPRAVIT A ZAŘÍDIT NA SVATBU

 
oddelovac pro clanky 

Dětská pěnová podložka na hraní

Dětská hrací podložka pro miminko je vhodná pro starší i mladší děti. Neobsahuje hrací ani šustící části, ale za to mohou na ni děti například jezdit autíčky poznávat různé tvary nebo cestovat po celém městě. Několika měsíční děti mohou zde trénovat první sezení, lezení nebo být na bříšku a sledovat barvy a tvary. Hrací podložka pro miminko je skvělým pomocníkem i k odpočinku nebo hraní si s chrastítky či kousátky tak, aby vaše miminko neleželo na chladné zemi.

Dětská pěnová podložka na hraní | autor: pixabay.com

 

Od kdy je vhodná hrací deka pro miminko

Ať už dáte přednost pěnové podložce na hraní nebo hrací dece s hrazdičkou, měli byste brát v potaz věk vašeho prcka. Nejčastějčím je hrací podložka pro miminko od prvního měsíce dítěte. Přibližně od třetího měsíce se miminko začne zajímat o různé tvary a barvy. Ve čtvrtém měsíci se pomalu otáčí na bříško a přichází na to, že má ručičky a začíná vše tahat a dávat do pusinky. Proto je od tohoto věku vhodná hrací deka s hrazdou, kde se dají zavěsit různé hračky. Hrazdičky jsou nesmírně oblíbeným doplňkem.

Při výběru dbejte na vhodný materiál bez škodlivých látek.

 

button CHCI NAKUPOVAT-depositphotos-bgremover (1)


 11111