Jak vybrat plyšovou hračku, která zabaví: Praktický návod

Jak vybrat plyšovou hračku

Víte jaké jsou oblíbené plyšové hračky pro děti a nebo pamatujete si na svého oblíbeného plyšáka z dětství? Plyšák je skvělým parťákem na usínání nebo i na výlety. Taky jste měli v dětství svého oblíbeného plyšáka, který musel být všude s vámi? V dnešní době výrobci nabízí spoustu hraček a plyšáků pro vaše ratolesti, někdo dává přednost medvídkovy nebo plyšovému zvířátku a někdo má raději figurky. Dnes si projdeme jak vybrat plyšovou hračku. Opravdu velmi oblíbené jsou plyšové hračky ve tvaru zvířat.

Při koupi plyšáku musíme brát v potaz věk dítěte. Záleží na materiálu, rozměru a bezpečnosti. Většina hraček má na obale napsáno od jakého věku jsou určené. Plyšová hračka by se měla hlavně líbit vzhledem, barvou a tvarem s tím souvisí i hmotnost plyšáka a materiál, aby byl příjemný na dotek. Plyšáci jsou vhodní pro děti všech věkových kategorií ať už jde o plyšové zvířátka nebo plyšové panenky.

Plyšové panenky patří mezi oblíbené plyšové hračky pro holky

Nejoblíbenější plyšové hračky pro novorozence

Hledáte nejoblíbenější plyšové hračky pro miminka? Na obale musí být uvedeno 0+. Určité modely jsou tzv. „usínáčci“ které pomáhají lepšímu usínání vašeho miminka, mohou vibrovat a vydávat bílý šum, který miminko lépe uspí. Plyšové hračky pro nejmenší jsou přísně kontrolovatelné kvůli bezpečnosti, tak aby byli nezávadné. Samozřejmě seženete i oblíbené a kvalitní plyšové hračky pro batolata. Plyšoví kamarádi budou s dětmi vyrůstat a děti si k nim vytvoří velmi silné citové pouto ať už jde o hajánky a usínáčky, ale také zaujmou plyšoví medvídci.

Usínáček nebo také plyšové hračky pro nejmenší miminka jsou vhodný dárek pro nejmenší


Tipy na plyšové hračky

 

Interaktivní plyšové hračky

Po zmáčknutí tlačítka vydávají zvuky, svítí nebo se dokážou samy pohybovat. Pro menší děti jsou interaktivní plyšové hračky navržené formou učení, počítají, předříkají abecedu nebo učí dítě části tělíčka a barvy. Tihle plyšáci pomáhají dítěti rozvíjet mluvení, pozornost, myšlení a motoriku. Samozřejmě neexistují pouze plyšové hračky pro miminka a pro děti, ale také plyšové hračky pro sběratele.

Interaktivní plyšové hračky patří mezi velmi oblíbené dárky pro děti

Maňásci

Slouží jako loutky, nasadí se na ruku a divadlo může začít a to nejen v loutkovém divadle, ale třeba také dětem v kočárku. Maňásci mají různé barevné provedení a děti ihned zaujmou a to v každém věku. Maňásci jsou nejčastěji v látkové verzi a nebo vyztužené dřevem, kdy obě varianty velmi zabaví.

Maňásci jsou oblíbené hračky pro děti a vhodné mezi dárky pro malé děti k Vánocům

Multifunkční plyšové hračky

Mají praktické využití. Někteří se dají dát dítěti na záda jako batoh, tím pádem si vaše dítě může na cestách nosit například svou lahvičku s pitím nebo mikinku do chladnějšího počasí. Další možností je využití jako polštářek při cestování autem nebo autobusem. Nahřívací plyšové hračky jsou určené na tlumení bolesti, stačí je nahřát v mikrovlnné troubě a položit třeba na bříško. Příjemně zahřejí bolavé místo a díky bylinkám provoní místnost. Pokud vaše dítě špatně spí, zvažte koupi plyšové hračky, která svítí v noci, červené světlo je příjemným zdrojem světla a vaše dítě „neprobere“ tolik jako světlo bílé.

Multifunkční plyšové hračky jsou skvělý dárek pro větší děti na Vánoce

Z jakého materiálu vybrat plyšovou hračku

Vnitřní náplň se nejčastěji využívají polyesterová vlákna, jsou měkká na dotyk a lehká. Na vnější materiál se využívá akryl, polyester nebo méně časný bavlněný potah. Vždy sledujte na cedulce nebo obalu, zda je hračka vhodná pro dítě určitého věku a jestli je vhodná na praní v pračce. Další materiál se využívá tvrdý plast (čumáček nebo oči) u nich je potřeba dávat pozor aby je dítě nespolklo a neudusilo se. Před věnováním dítěti vždy zkontrolujte jestli pevné plasty skutečně drží na svém místě.

Plyšové hračky pro děti patří mezi skvělé vánoční dárky pro děti pod stromeček

Péče o plyšovou hračku

Plyšové hračky vždy perte samostatně a podle cedulky od výrobce. Plyšáci se snadno stanou domovem bakterií a roztočů. Vhodné je při praní použít antibakteriální prostředky, které bakterie zničí. Jednou z možností je vložit plyšovou hračku na několik hodin do sáčku a následně do mrazáku. Nepoužívejte sušičku ani aviváž, mohou plyšového kamaráda poškodit. Pokud chcete vědět více, tak přejděte na náš detailní článek, kde najdete tipy jak pečovat o plyšové hračky pro děti i dospělé a udržet je čisté.

Pokud nevíte jak udržet plyšáka čistého, tak máme tipy jak pečovat o plyšové hračky

Naše rozsáhlá kolekce plyšových hraček zahrnuje široké spektrum druhů zvířat, od majestátních lichokopytníkusudokopytníků až po pestré ptactvo, plazi, opice, hmyz, hlodavce až po mezi dětmi velmi oblíbené šelmy a nebo vodní živočichy. Pokud hledáte plyšové hračky jako jsou Tlapková Patrola, Prasátko Peppa, Pokémon a jiné, tak je najdete mezi plyšovými postavičkami.

Zapomeňte na nudné hračky – naše plyšové společníky najdete ve všech velikostech, tvarech a barvách, aby vyhovovaly každému vkusu a preferenci. Bez ohledu na to, zda jste sběratel plyšáků, hledáte dárek pro dítě nebo chcete rozšířit svou kolekci, máme pro vás to pravé. Můžete si vybrat i roztomilé plyšáky. Dokonce i plyšáky nahřívací nebo uspávací. Velmi oblíbené značky jsou plyšáci Fnaf, Ty, Me to you, Bukowski, Pusheen nebo Nici. Případně se můžete podívat na všeobecné dětské zboží.

Jak prát plyšáky

Pojďme se společně podívat, jak snadno a jednoduše prát plyšové hračky a udržet je dokonale čisté pro vaše děti.

Praní plyšových hraček

Praní plyšových hraček snadno a rychle. Praní plyšáků může být ve vztahu rodič – dítě poněkud kontroverzní téma, protože většina dětí nechce dát svou oblíbenou hračku z ruky.

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

11111