Šestinedělí je nejzásadnějších a nejnáročnějších i pro vás

Co vás čeká po návratu z porodnice

 


Tipy na kojenecké potřeby

 

 

Co můžete očekávat od svého neustále se měnícího dítěte

Během prvního měsíce nebo dvou života se vaše dítě naučí dělat mnoho neuvěřitelných věcí.

Dítě se každým dnem učí nové věci a budete překvapená co vše dokáže

  • Jeho spánkový plán se pomalu změní z mnoha krátkých spánek do menšího počtu, ale větších bloků spánku.
  • Bude také zběhlejší v rychlém krmení, přisát se jako profík a při každém krmení přijme více mléka nebo umělé výživy.
  • Jeho pupeční šňůra vyschne a odpadne a všechny ty novorozenecké kožní problémy, které vás tak znepokojovaly, budou vzdálenou vzpomínkou.
  • Může si dokonce začít užívat krátké chvíle na bříšku a být schopen zvednout hlavu o 25-45 stupňů v poloze na břiše.

Na konci prvního měsíce by se vaše tělo také mělo cítit mnohem lépe. V tuto chvíli je mnoho nových rodičů připraveno vyrazit se svým dítětem na několik hodin v kuse nebo si dokonce udělat krátký výlet. Měsíc je dlouhá doba na to, abyste zůstali doma, a vy dva možná toužíte po nových místech a zážitcích mimo vaše čtyři stěny.

Ve čtyřech až šesti týdnech vaše dítě pravděpodobně tráví více denních hodin vzhůru. I když ještě nechodí, nemluví ani se nechytá, existuje mnoho způsobů, jak se můžete vzájemně spojit, komunikovat a bavit se. Zde je několik letitých tahů:

  • Mluvte : Mluvte s dítětem o všem, co děláte. Baby talk není nutný, ale zvuk vašeho hlasu a slyšení každodenní konverzace pomůže vašemu dítěti navázat se s vámi a položí první stavební kameny pro osvojení jazyka. Přečti jí recept, který vaříš, řekni jí všechny staré vtipy svého táty. Obsah není tak důležitý jako interakce.
  • Hrajte si na schovávanou : Podržte pestrobarevný předmět blízko obličeje dítěte a poté jej přesuňte na okraj jejího vidění. Jakmile to začne sledovat, je to skvělá hra na posílení jejích krčních svalů.
  • Silový trénink : Čas na bříško je nezbytný, protože posiluje svaly, které bude miminko potřebovat k plazení a chůzi. Položte novorozeně na břicho na přikrývku, když je vzhůru, ale nenuťte to. Zde je několik tipů, jak posilovat a pást koníčky na bříšku .
  • Buďte společenští: Když dítěti podržíte zrcadlo před obličejem, získá poutavého „přítele“, který může prozkoumat. 
  • Jít na procházku. Nové stránky, vůně a zvuky jsou pro děti perfektním způsobem, jak prozkoumávat a poznávat svět. Možná ještě neumí uchopit, ale nechte své miminko, aby se dotýkalo a ohmatávalo různé textury, když budete společně zkoumat.

Laktační poradkyně a pediatr jsou dvě velmi potřebné osoby po porodu

Během prvních šesti týdnů uvidíte svého pediatra alespoň dvakrát, ale mezi návštěvami se nestyďte zavolat. Lékař vašeho dítěte a jeho personál jsou tu, aby vám pomohli, a neexistují žádné „hloupé otázky“. Zavolejte, kdykoli budete potřebovat, nebo mějte po ruce poznámkový blok pro všechny otázky, na které se chcete při příští návštěvě zeptat.

Naučte se také jak pečovat o pokožku vašeho miminka i jak odnaučit miminko používat dudlík. Víte, co očekávat během prvních šesti týdnů po narozeni miminka a nebo jak dlouho a kde by měl spát novorozenec. Poradíme vám také všechny věci, které potřebujete pro novorozence nebo jaké jsou nejčastější novorozenecké vyrážky a jaké mají maminky nejčastější novorozenecké otázky. Velmi důležité je samozřejmě i 11 tipů jak snížit riziko SIDS(syndrom náhlého úmrtí kojenců). Všechny rady co by měli maminky vědět o kojení, jaké jsou nejčastější kojenecké vyrážky a nepříjemnosti jako co znamenají dětské problém typu plagiocefalie a torticollis.

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

11111