Praktický seznam věcí co potřebujete pro vaše pro miminko

Co všechno budete potřebovat pro miminko

Dětské zboží, které budete hned potřebovat

Bezpečnostní autosedačka

Autosedačka je jednou z nepotřebnějších položek, kterou si budete muset koupit, protože ji budete potřebovat k přepravě dítěte z nemocnice domů. Ujistěte se, že si uděláte průzkum o nejbezpečnějších modelech a využijete bezplatnou bezpečnostní kontrolu autosedačky, abyste se ujistili, že ji instalujete do vašeho vozu správně. Tyto kontroly se často provádějí na místních policejních stanicích a u hasičů. Autosedačky expirují, takže pokud si je půjčujete nebo je kupujete z druhé ruky, zkontrolujte jejich spodní nebo zadní stranu.

Autosedačky jsou nezbytnou součástí vybavení každých rodičů pro vaše miminko

Oblast spánku schválená pro bezpečnost

Novorozenci obvykle spí přibližně 16 hodin denně, takže je nesmírně důležité poskytnout vašemu dítěti bezpečné a pohodlné místo ke spánku. Nejbezpečnější místo pro spaní dítěte je v postýlce, na zádech. Mít určené místo pro spaní vašeho dítěte je také skvělý způsob, jak vytvořit rutinu, která zajistí, že vy i vaše dítě budete mít odpočinek, který potřebujete.

V posledních letech došlo k několika významným svolávacím akcím v oblasti bezpečnosti. Pokud zdědíte postýlku od člena rodiny, zkontrolujte bezpečnostní pokyny pro problémy, jako jsou sklopné bočnice, šířka mezi kolejnicemi a jak byla natřena. 

Potřeby pro krmení

Ať už se rozhodnete kojit nebo krmit umělým mlékem, budete potřebovat správné zásoby. Ti, kteří kojí, budou pravděpodobně chtít odsávačku mateřského mléka a láhve, aby ostatní členové rodiny nebo pečovatelé mohli pomoci s krmením dítěte. Pokud se rozhodnete pro krmení umělým mlékem, tak rozhodně budete potřebovat mnoho kojeneckých lahví a saviček.

Potřeby pro krmeni vašeho miminka jako je umělé mléko od Sunaru

Plenky a ubrousky

Novorozenci mohou použít 10-12 plen denně, takže je důležité mít zásoby v oddělení plen a ubrousků. Ať už zvolíte jednorázové nebo látkové plenky, budete muset mít po ruce štědrou zásobu.


Upozornění: Je nepravděpodobné, že byste mohli předem odhadnout porodní váhu svého dítěte nebo předpovědět, jak rychle poroste. Pokud si chcete udělat zásoby, udělejte to v různých velikostech, než abyste kupovali horu novorozeneckých velikostí.

Pleny a ubrousky budete potřebovat několik let než se dítě naučí na nočník

Krém na plenkovou vyrážku

Vyrážky se mohou objevit velmi snadno a některé děti jsou náchylnější k rozvoji vyrážky než jiné. Jednoduchý volně prodejný krém na vyrážku je skvělá věc, kterou byste měli mít doma a tím nejlepším na trhu je krém pro novorozence Sudocrem.

Krém na plenkovou vyrážku Sudocrem je základním vybavením pro miminko

Oblečení

Miminka se mohou denně obléknout do několika oblečení, takže mějte po ruce náhradní oblečení – a nikdy nevycházejte z domu bez další sady oblečení. Udržujte věci jednoduché a praktické a v prvních dnech se zaměřte na košilky, pyžama a ponožky.

Kojenecké oblečení je ozdobou každého miminka


Tipy na kojenecké oblečení

 

Utěrky na říhání a bryndáčky

Děti jsou nepořádné a mohou si při jídle odplivnout několikrát denně. Utěrky, látkové plenky a bryndáčky jsou cennými nástroji, které můžete nosit všude s sebou – doma i venku.

Utěrky na říhání a bryndáky jsou praktický produkt pro udržení čistoty

Baby monitor

Nastanou chvíle, kdy se přistihnete, že potřebujete dohnat práci nebo domácí práce, zatímco vaše ratolest spí. Dětská chůvička s kamerou vám umožní mít miminko neustále na očích.

Monitor dechu i s kamerou je velmi potřebný produkt pro klid rodičů

Potřeby pro koupání

Miminka jsou kluzká. Koupání vašeho dítěte může být mnohem snazší s jednoduchou dětskou vaničkou, postýlkou ​​nebo houbou, které se vejdou do vany nebo umyvadla. Váš pediatr může doporučit, abyste se během prvních několika koupelí vyhnuli mýdlu, takže se nebojte zásobovat se mýdly, šampony a pleťovými vodami, dokud si nepromluvíte se svým pediatrem.

Věci potřebné ke koupání jako kojenecké mýdlo potřebuje každé miminko

 

Dětský kočárek

Kočárek je skvělá věc, když chcete vzít své dítě na čerstvý vzduch – ale bude trvat několik měsíců, než se vaše dítě samo posadí a přejde na menší styl „kočárku s deštníkem“. Zvažte kombinaci autosedačky / kočárku, která vám umožní upevnit autosedačku přímo do kočárku, aniž byste rušili vaše ratolesti.

Pokud si raději nekoupíte objemný kočárek, který můžete používat pouze šest měsíců, půjčte si jej nebo zvažte nošení dítěte, dokud nebude dostatečně staré na kočárek menšího typu.

Dětský kočárek můžete koupit v mnoha barevných kombinací i druhů

Přebalovací stůl

Přebalovací pult může usnadnit přebalování tím, že budete mít miminko vždy na očích a vše potřebné po ruce. Komoda může být skvělým pomocníkem a nábytkem, kde se vejde vše potřebné.

Přebalovací pult s komodou není levná záležitost ovšem potřebná

Kbelíky na plenky

Pokročilé kbelíky na plenky jsou nabízeny jako inovativní způsob, jak likvidovat špinavé plenky na jednom místě a zároveň eliminovat zápach. Většina rodičů zjišťuje, že lepší způsob, jak se zbavit zápachu, je každodenní vynášení odpadků – nebo dokonce po každé výměně plenky.

Kbelíky na pleny jsou potřebné pro všechny maminky do domácnosti

Houpátko pro děti

Houpátka mohou být skvělým způsobem, jak uklidnit vaše dítě, když je nervózní nebo má kyselý reflux. Jsou pohodlné, protože je můžete přenášet z místnosti do místnosti. Miminko by v něm nemělo trávit mnoho času kvůli páteři, ale jistě se v něm na půl hodiny denně skvělé zabaví.

Houpátko pro děti je skvělý pomůcka pro zábavu i krmení miminka

Kombinace skládací postýlka / ohrádka

Dětské ohrádky s měkkými stranami mohou ochránit vaše dítě před nebezpečím, když začne lézt, ale nemusíte hned uvažovat o jeho nákupu, protože vaše dítě nebude lézt ještě mnoho měsíců. Když vaše dítě začne lézt, můžete ohrádku přeskočit tím, že na ně budete bedlivě dohlížet a zajistíte, že váš domov je zabezpečený pro děti. Pokud uvažujete o jedné na cesty, většina hotelů je hostům také nabízí. Pokud cestujete, můžete o ni požádat předem, nebo si ji půjčit od přítele nebo člena rodiny.

Skládací postýlka a ohrádka je nezbytným zbožím pro cestování

Efektní taška na plenky

Je pravda, že budete potřebovat nějakou tašku na přenášení lahví, hadříků na odříhnutí, plen a přebalování vašeho prcka. Nepotřebujete však drahé produkty, které vám slibují pořádek – stačí vám rozměrná taška, do které se vejde vše, co potřebujete. A ta taška se bude stále zmenšovat, čím je vaše dítě starší. Do prvních narozenin miminka se můžete přistihnout, že vyřizujete pochůzky jen s pár plenkami a balíčkem ubrousků v každodenní kabelce.

Taška pro kojenecké potřeby je nezbytnou součástí vybavení maminek


Tipy na kojenecké potřeby

 

Zvukový stroj na bílý šum

Mnozí rodiče rádi používají „bílý šum“ nebo zvuk napodobující tlukot srdce matky, aby ukolébali své děti ke spánku, ale takové stroje nejsou nutné. Ve skutečnosti mohou často přimět děti, aby se na ně při usínání spoléhaly. Místo toho mnozí zkušení rodiče doporučují, abyste prostě nechali normální zvuky domova pokračovat, aby jste se z toho do budoucna nezbláznili, kdy bude vaše dítě budit každý zvuk co je navíc a nezvyklý. Vaše dítě si tak zvykne usínat ve svém typickém spánkovém prostředí.

Stroj pro bílý šum je dobrá pomůcka pro lepší usínání vašeho miminka

Vysoká židle ke krmení

Vaše děťátko nezačne používat vysokou židličku, dokud se neumí samo posadit a nezačne jíst pevnou stravu, takže s nákupem nemusíte spěchat. Udělejte si čas, proveďte průzkum a proveďte nákup, až bude vaše dítě skutečně připraveno. Vzhledem k tomu, že vaše dítě může používat vysokou židli do věku dvou let, je to jedna položka, kterou může být nejlepší si půjčit.

Stolička pro děti ke krmení se používá zhruba od 1-2 let věku dítěte

Pokročilé hračky

Hračky mohou být skvělé při stimulaci mladých mozků během důležitých fází vývoje. Nemusíte to však přehánět s hračkami, se kterými si vaše miminko nebude moci hrát ještě měsíce či roky. Zpočátku postupujte jednoduše a omezte své nákupy na měkké a barevné hračky přiměřené věku se zábavnými texturami a zvuky. Vše, co si koupíte, by mělo být bezpečné ke kousání a žvýkání.

Pokročilé hračky jako jsou hrací deky a montessori pomůcky jsou vhodné pro rozvoj dítěte

Aktivní tělocvična

Může být lákavé koupit si barevnou tělocvičnu se všemi zvonky a píšťalkami – a ano, pomáhají dětem rozvíjet koordinaci rukou a očí a mohou povzbudit „čas na bříšku“. Nicméně, přikrývka na podlaze a zrcadlo nebo nějaké zapojení rodičů mohou také udržet vaše dítě stimulované.

Aktivní tělocvična naučí vaše miminko lépe ovládat své tělo a zabaví ho na dlouhé chvíle

Ohřívač lahví

Pokud se projdete jakoukoli dětskou uličkou v maloobchodě, najdete mnoho vychytávek, které vám umožní ohřát láhev. Pravda? Pokud používáte umělé mléko, můžete začít s vodou pokojové teploty. A pokud ohříváte mateřské mléko, vložení lahvičky do misky s teplou vodou může stejně dobře fungovat.

Ohřívač lahví je velmi potřebný produkt pokud máte chladné mateřské nebo umělé mléko

Je normální, že vás to přepadne, když máte své první dítě, ale je důležité si uvědomit, že existuje jen velmi málo věcí, které jsou v prvních dnech absolutní nutností. Pokud si nejste jisti, zda něco potřebujete, nebo ne, můžete se vždy zeptat svého pediatra nebo využít rady svých blízkých, kteří již svou rodičovskou cestu začali.

Naučte se také jak pečovat o pokožku vašeho miminka i jak odnaučit miminko používat dudlík. Víte, co očekávat během prvních šesti týdnů po narozeni miminka a nebo jak dlouho a kde by měl spát novorozenec. Poradíme vám také všechny věci, které potřebujete pro novorozence nebo jaké jsou nejčastější novorozenecké vyrážky a jaké mají maminky nejčastější novorozenecké otázky. Velmi důležité je samozřejmě i 11 tipů jak snížit riziko SIDS(syndrom náhlého úmrtí kojenců). Všechny rady co by měli maminky vědět o kojení, jaké jsou nejčastější kojenecké vyrážky a nepříjemnosti jako co znamenají dětské problém typu plagiocefalie a torticollis.

 Podpořte náš článek nákupem z kategorií dárky pro děti, dárky pro mazlíčky, dárky pro muže, dárky pro rodinu nebo dárky pro ženy.

11111